Skip to main content

Basispoort

Delta wordt beschikbaar in Basispoort. Leerlingen krijgen dan ook een eigen omgeving. De werkboekjes van Delta worden daarmee optioneel

Basispoort

Vanaf schooljaar 2024-’25 is Delta beschikbaar in Basispoort. In één zin is Basispoort een manier voor leerkrachten en leerlingen om met één keer inloggen toegang te  krijgen tot alle lesmaterialen… en nu dus ook Delta.

Dat betekent dat leerlingen hun ‘eigen’ omgeving krijgen. Daarin vinden ze de 20 lessen van hun jaargroep, de uitleg in filmpjes die bij de les hoort en de opdrachten en instructies.

Werkboekjes zijn leermiddelen.
Delta

Zijn de werkboekjes verleden tijd?

Nee, ze zijn optioneel geworden. Werkboekjes zijn nog altijd hartstikke handig. Ze kunnen structuur en overzicht bieden. Soms is het ook handig om instructies op papier te hebben terwijl je werkt op een computer. Werken in, of aan de hand van, een boekje is niet beter of slechter, maar anders. Het is dan ook meer een praktische en didactische overweging of je met boekjes werkt of helemaal digitaal. Dat is aan de school en de leerkracht, want wij maken weliswaar de lessen maar het lesgeven is en blijft de expertise van de leerkracht. 

deel dit bericht

volg ons:

Recente berichten