Skip to main content

Computational Thinking

Mediawijsheid

Bewust in de digitale wereld

Media zijn voor veel kinderen zo vanzelfsprekend dat veel vragen niet eens meer gesteld worden. Zo zijn er heel wat kinderen die het internet gebruiken maar eigenlijk geen idee hebben wat het internet eigenlijk is.

On- en offline media worden met Delta de Draak stap voor stap verkend zodat kinderen veilig, verstandig en bewust om leren te gaan met media. Zowel als gebruiker en in hogere groepen ook als deelnemer. Het thema mediawijsheid hanteert het competentiemodel mediawijsheid.

Met leuke spelletjes en opdrachten maken de allerkleinsten al kennis met veel verschillende media. Hoe zien ze eruit, hoe herken je ze en hoe heten ze?

Wat is reclame eigenlijk en hoe ziet het eruit? Waarom kun je de TV niet altijd doorspoelen en Netflix wel? Waarom mag ik niet op Youtube … en mijn buurjongen wel?

Een foto aan iemand geven of sturen is nogal een verschil. Maar hoe werkt het Internet en sociale media dan? Wie zit er aan welke knoppen en is alles wat Google zegt ook waar?

Chatten, snappen, appen, vloggen en bloggen. Wat kun je allemaal op sociale media zetten en wat niet? Hoe gaan we met elkaar om? Wat doe je als je gepest wordt? En zorg je wel voor je eigen veiligheid en privacy?

Een goed zicht op het medialandschap
Veilig, zelfbewust en kritisch met media omgaan
Sociaal en verantwoordelijk meedoen
Midden in de wereld met begrip en context