Skip to main content

Veelgestelde vragen

De nieuwe opzet van Delta kan wat vragen oproepen. Bekijk hieronder de vragen die ons al vaker gesteld zijn en neem vooral contact met ons op als je vraag er niet tussen staat. 

Als je met Delta werkt, heb je altijd de digitale versie. Als je met de boekjes wilt blijven werken, kan je die erbij bestellen.

Werk je helemaal digitaal, dan kost Delta €6 per leerling. Wil je voor elke leerling ook een werkboekje (€3 per leerling) dan kost Delta per saldo €9 per leerling. 

Delta is sinds 2017 niet van prijs veranderd. Alle prijzen zijn sindsdien gestegen, scholen hebben een hogere vergoeding van de overheid ontvangen en we hebben veel geïnvesteerd in de digitale ontwikkeling van Delta. 

We kunnen van de prijsstijging echt niet op de Bahama’s gaan liggen. We hebben juist geprobeerd om het hiermee toegankelijker te maken.  

Ja, dat kan wel. Door helemaal digitaal te gaan werken met Delta bespaar je €1 per leerling ten opzichte van de volledige versie van 23-24.

Je kan ook besluiten om de komende 2 jaar met dezelfde boekjes te werken. Dat is gemiddeld weliswaar niet goedkoper, maar nauwelijks duurder

Via Basispoort kunnen leerlingen in een eigen Delta omgeving.

  1. Dat betekent dat we je als leerkracht wat beter inzicht kunnen geven in de voortgang, kennis en vaardigheden van je leerlingen.
  2. Met Basispoort is het makkelijker om leerlingen ook zelfstandig te laten werken. 
  3. Updates, aanpassingen en toevoegingen zijn digitaal snel te regelen in vergelijking met boekjes 

 

Leerlingen hebben in de online omgeving een digitale variant van het werkboekje:

  1. Een overzicht van les 1 t/m 20
  2. Instructiefilmpjes zoals ook in het klasgedeelte
  3. Alle opdrachten waar de les uit bestaat.
  4. Eventuele digitale quizzen en toetsen, mits de les zich daarvoor leent

Absoluut, de boekjes blijven. We zijn zelf groot voorstander van de boekjes vanwege het overzicht, gebruiksgemak en in de functie als leermiddel. 

Met de mogelijkheid om Delta helemaal digitaal te gebruiken, kunnen we het voor scholen iets goedkoper maken om met Delta te werken.  

Jazeker. Elke school die met Delta werkt, krijgt toegang tot de digitale omgeving. Als je er boekjes bij besteld hebt, dan komt dat er gewoon bij.