Skip to main content

Delta gaat digitaal

Vanaf schooljaar 24-'25 kun je kiezen om Delta helemaal digitaal te gebruiken of in combinatie met werkboekjes. Dat is een praktische en didactische overweging die de school moet maken

Delta gaat digitaal

Inderdaad, de aanbieder van digitale geletterdheid, gaat digitaal. Dat klinkt voor iedereen buiten het onderwijs een beetje absurd, maar we maken natuurlijk onderscheid tussen het vak en de leermiddelen. 

De werkboekjes van Delta zijn en blijven een mooi leermiddel. Ze bieden structuur, overzicht, instructies en soms ook gewoon een praktisch middel voor opdrachten. Hartstikke mooi, maar het kan uiteraard ook digitaal. Vanaf schooljaar 2024-’25 kunnen scholen kiezen om met de werkboekjes of volledig digitaal met Delta te werken. 

Wat is beter?

Daar heeft de wereld niet zomaar een panklaar antwoord op. Er word veel onderzoek gedaan hoe we leren en zijn ook veel misverstanden over hoe we leren. (zie de hardnekkige mythe over visuele en auditieve leervoorkeur in het filmpje)

Als er al een optimale manier van lesgeven is, is dat voor iedereen weer anders. Daarom is de leerkracht ook zo belangrijk. Wij maken de lessen, maar het lesgeven is het terrein van de leerkracht. Die kent de leerling en heeft de didactische lenigheid om iedereen te geven wat nodig is. 

Dus wat is er nou beter?  

Daar moet je als school of leerkracht zelf een antwoord op zien te vinden. Het gaat daarbij om je eigen stijl en overtuiging, maar ook om die van je leerlingen. Sterker, soms is papier noch scherm het instrument om een leerling iets te leren en werkt het beter om het te bouwen te presenteren of erover te discussiëren. 


deel dit bericht

volg ons:

Recente berichten