MS Word

Het internet 

Het is een magische plek waar je van alles kunt zien, doen en vinden. Met een klik van de muis ben je aan de andere kant van de wereld. Er zijn miljoenen filmpjes en foto´s te bekijken. Je kunt spelletjes spelen, bestanden opslaan, berichtjes versturen en mensen ontmoeten. Het is een wereld op zich, maar wat is het internet eigenlijk

Geschiedenis 

Het begon in de jaren ‘60. Een organisatie van het Amerikaanse leger (ARPA) had veel belangrijke informatie op een computer staan. Als de computer stuk zou gaan, of stuk gemaakt zou worden, waren ze alles kwijtgeraakt. Ze kwamen met een simpele oplossing. Ze bouwden nog een paar computers en verbonden ze met kabels aan elkaar. Ze zorgden dat de computers de informatie met elkaar deelden. Nu stond de belangrijke informatie op alle computers. Als er één stuk ging, stond het nog een op andere computer. Het netwerkje heette ARPA-net en werd later het internet.  

Het wereldwijde web 

Vandaag is het internet nog steeds een netwerk van computers. De computers van het internet heten ´servers´. Ze hebben geen beeldscherm en toetsenbord maar van binnen zijn het toch computers. Alle websites, filmpjes, foto´s, bestanden en programma´s die je op het internet vindt, staan op zulke computers. Als wij met onze telefoons, tablets of laptops verbinding maken met het internet, maken we eigenlijk verbinding met die computers.