Opdracht – kunstmatige intelligentie

  • Maak een nieuw document, noem het: kunstmatige intelligentie
  • Gebruik de tekst hieronder
  • Maak de tekst mooi op
  • Gebruik alles wat je geleerd hebt en zeker stijlen en afbeeldingen

Tekst

Denkende robots

Je hoort steeds meer over kunstmatige intelligentie, artificial intelligence of kortweg AI. Dit is niet het soort intelligentie dat mensen hebben, maar het is iets wat we in machines kunnen stoppen, zoals robots of computers, zodat ze slimme dingen kunnen doen.

Wat is Kunstmatige Intelligentie?

Kunstmatige intelligentie is als een super slim computerbrein dat kan nadenken, leren en zelfs soms problemen oplossen. Het is alsof je een robot leert hoe hij dingen moet doen, zoals een dansje leren of een puzzel oplossen.

Hoe Werkt Kunstmatige Intelligentie?

AI leert dingen op een andere manier dan mensen. Mensen leren door dingen te proberen en fouten te maken. AI leert door veel informatie te verzamelen en patronen te herkennen. Stel je voor dat je een heleboel foto’s van katten laat zien aan een computer. De computer leert wat katten zijn door naar de foto’s te kijken en de dingen die hetzelfde zijn te herkennen, zoals oren en staarten.

Wat Kan Kunstmatige Intelligentie Doen?

AI kan veel verschillende dingen doen. Hier zijn een paar voorbeelden:

Spelletjes Spelen: AI kan schaken, dammen, en zelfs hele moeilijke videogames spelen.

Helpen bij Ziektes: Wetenschappers gebruiken AI om sneller medicijnen te vinden voor ziektes.

Zelfrijdende Auto’s: Sommige auto’s kunnen zelf rijden dankzij AI. Ze weten wanneer ze moeten stoppen en wanneer ze moeten draaien.

Assistenten: Je hebt misschien gehoord van Siri of Google Assistant. Dit zijn AI-assistenten die je vragen kunt stellen en die je kunnen helpen dingen te doen op je telefoon.

Is Kunstmatige Intelligentie Eng?

Nee, kunstmatige intelligentie is niet eng! Het is gemaakt door slimme mensen om ons te helpen en ons leven gemakkelijker te maken. Maar we moeten ervoor zorgen dat we AI een beetje te begrijpen zodat we het goed kunnen gebruiken.

Conclusie

Kunstmatige intelligentie leert en helpt ons met allerlei dingen. Het kan ons helpen dingen te doen die we soms moeilijk vinden. Dus, als je een slimme computer ziet, weet je nu dat het een beetje AI-magie in zich heeft!